2015.gada 13.martā Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātē (SZF) notika Latvijas augstskolu Vienotās datorizētās plaģiātisma kontroles sistēmas seminārs, kurā dalībaugstskolas atskatījās uz aizvadītā sadarbības gada rezultātiem un apsprieda sistēmas darbību. Semināru vadīja LU SZF bibliotēkas vadītājs Jānis Kreicbergs.  

  Seminārā tika runāts par plaģiātisma kontroles rīku tālāku uzlabošanu un attīstību. Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) pārstāvji dalījās pieredzē ar plaģiātisma kontroles rīka “Turnitin” lietošanas pieredzi.

 

Seminārā tika secināts, ka esošajai sistēmai Latvijas apstākļos ir vairākas priekšrocības tieši studentu noslēgumu darbu pārbaudē, tomēr paralēli notiks jaunu papildus kontroles rīku izmēģināšana un ieviešana.   Seminārā bija pārstāvētas jau esošās sadarbības augstskolas - Latvijas Universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola, Ekonomikas un kultūras augstskola, Daugavpils Universitāte, Rēzeknes Augstskola un Liepājas Universitāte.   Dalībnieku vidū bija arī pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas un vairākām augstskolām, kuras pagaidām vēl nav pievienojušās sadarbības projektam - Vidzemes Augstskola, Ventspils Augstskola, Biznesa augstskola "Turība", Banku Augstskola, Latvijas Kultūras koledža, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija un Valsts policijas koledža. Šonedēļ jau ir saņemta ziņa par Ventspils Augstskolas pievienošanos sadarbības projektam.  

Bildes

Dalīties