"Pagātne fokusā" ir jauns Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes multimediju producēšanas 3.kursa studentu radīts raidījums par un ap nozīmīgiem vēstures notikumiem Latvijā.                "Tagadne nebūtu iedomājama bez pagātnes, tāpēc mēs vēlējāmies atskatīties  uz nozīmīgākajiem vēstures notikumiem Latvijā un atklāt interesantus faktus arī skatītājiem," saka raidījuma komanda - Santa Sāmīte, Elmārs Pēterāns, Kristaps Desmitnieks, Oļegs Gurins.  

Raidījums balstās uz Latvijas vēsturiskajiem notikumiem kādā konkrētā nedēļas nogrieznī. Tiek izvēlēti 7-10 nozīmīgākie un interesantākie Latvijas vēstures notikumi konkrētajā nedēļā, par tiem izveidojot nelielu apkopojumu ar sasaisti tagadnē vai nākotnē. No izvēlētajiem faktiem, visa komanda kopīgi izlemjot, par kuru tiks veidots izvērstāks stāsts.

 

Raidījums top studiju kursa "Multimediju producēšana" ietvaros. Galvenais šī kursa uzdevums ir izveidot pašiem savu formātu un katru nedēļu to producēt. Kursu pasniedz Dmitrijs Petrenko un Rolands Tjarve, taču ļoti lielu atbalstu un vērtīgus padomus sniedz arī fakultātes multimediju centra videoinženieris un operators Dmitrijs Glazunovs. „Varētu teikt, ka viņi visi arī ir mūsu lielākie atbalstītāji, gudrība un spēks, kuru smeļamies ik nedēļu jaunām idejām un arvien labākam rezultātam,” saka jaunā raidījuma producente Santa Sāmīte.

 

Raidījuma veidošana sniedz ne tikai lielisku treniņu producēšanas jomā, bet arī sniedz iespēju satikties ar interesantiem cilvēkiem, uzzināt jau piemirsto un daudz jauna, saskarties ar dažādām problēmām un mēģināt tās risināt,” stāsta Santa.

  Jauna raidījuma epizode būs katru nedēļu. Pašlaik pieejamas jau trīs epizodes. Šajā nedēļā atskats uz vēsturiskajiem notikumiem no 13. līdz 19.oktobrim, vairāk pastāstot par pirmo Latvijā samontēto auto.   No 30. oktobra raidījums būs arī Re:TV ēterā.                                   

Dalīties