Eiropas Komisijas Paplašināšanās ģenerāldirektorāts ar prieku izziņo gaidāmo Eiropas sacerējumu konkursu: "Tik līdzīgas, tik atšķirīgas, tik eiropeiskas."  

Vai zinājāt, ka paplašināšanās rezultātā Eiropas Savienība (ES) ir kļuvusi par lielāko ekonomiku pasaulē ar vairāk nekā 500 miljoniem pilsoņu? Tai ir lielāka starptautiskā ietekme nekā jebkad agrāk.   ES Paplašināšanās politika atbalsta to Eiropas valstu dalības sagatavošanās procesu, kas vēlas pievienoties ES. Tādējādi tā palīdz padarīt Eiropu par drošāku vietu un veicina demokrātiju un pamatbrīvības, vienlaicīgi konsolidējot likuma varu valstīs, kas vēlas pievienoties.   Horvātija, pēdējā valsts, kas pievienojās ES, kļuva par 28. dalībvalsti 2013. gadā. Albānija, Bosnija un Hercegovina, bijusī Dienvidslāvijas Maķedonijas Republika, Īslande (sarunas ar Īslandi ir apturētas pēc Īslandes valdības lēmuma), Kosova, Melnkalne, Serbija ir kandidātes vai iespējamās kandidātes. Dažas no tām jau ir sarunu procesā vai gaida to uzsākšanu, bet citām ir iespēja kļūt par dalībvalsti, kad tās būs sagatavojušās.   Eiropas Komisija vēlas uzzināt Tavu viedokli un aicina dalībniekus atbildēt uz vienu vai abiem šiem jautājumiem:   
  • Kāda ir Tava pieredze paplašinātajā Eiropas Savienībā? 
  • Kā paplašinātā Eiropas Savienība var risināt nākotnes izaicinājumus?
  Konkurss pieejams jauniešiem vecumā no 18 līdz 25 gadiem no 28 ES dalībvalstīm. Konkurss risinās no 2014. gada 5. novembra līdz 2015. gada 27. februārim.   Konkurs­ā būs viens uzvarētājs no katras dalībvalsts. Visi valstu uzvarētāji tiks uzaicināti uz trīs dienu mācību apmeklējumu Briselē. Uzvarētāju sacerējumi tiks publicēti Eiropas Komisijas tīmekļa vietnē un tiks piedāvāti publicēšanai nacionālajiem, vadošajiem plašsaziņas līdzekļiem.   Pieteikšanās  

Sacerējuma konkursa nolikums

Dalīties