Jau mēnesi Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) studentu loku papildina piecpadsmit studenti no Ukrainas. Lai parādītu savas valsts vērtības un saliedētos, 4. marta novakarē gan latvieši, gan viesi no Ukrainas pulcējās J. Berlina auditorijā, kur tika aizvadīts sirsnīgs kultūru sadraudzības vakars.  

 

 

Dziedāšana ir vislabākais veids,  kā saliedēt viesus no dažādām valstīm un arī kā parādīt, kas ir svarīgākais latviešu kultūrā, tāpēc arī šajā vakarā mūzikas netrūka – no tautisku melodiju motīviem līdz pat populārajai mūzikai Santas Manuilovas, Zanes Montas Sniķeres un mūsu studentu ansambļa „Pusotra stunda” izpildījumā. Kokles skaņām piepildot Berlina auditoriju, skatoties videomateriālus no Dziesmu un Deju svētkiem, pašmāju studenti lepojās ar savas tautas bagātībām, savukārt, ukraiņu studenti, kuri tāpat kā vakara vadītāji – Nauris Kristofers Gailītis un Lelde Jurciņa – bija ietērpušies nacionālajos tērpos un vakara gaitā arī iepazīstināja ar savu valsti, atklājot plašu prezentāciju par Ukrainu, kā arī daloties ar sev tuvām dziesmām un patiesiem stāstiem, kas aizkustināja ikvienu.  

 

 

Pēc emocijām piepildītā vakara ikvienam skaidrs - svarīgi ir ne vien apzināties ārzemju studentu esamību mūsu fakultātē, bet arī retu reizi sanākt kopā un caur stāstiem un emocijām iepazīt citam citu. Ceram un aicinām ikvienu arī turpmāk īstenot šādus pasākumus, lai pavisam īsā laikā tie pārvērstos jau par tradīciju!   Teksts: Linda Elīna Austruma, Komunikācijas zinātne, 1.kurss  

Bildes

Dalīties