Ceturtdien, 9.aprīlī plkst. 15.00, Berlina auditorijā notiks pētījuma „Cik demokrātiska ir Latvija? Demokrātijas audits 2005-2014” versijas angļu valodā prezentācija.   Uz prezentāciju tika aicināti Latvijā rezidējošie vēstnieki un starptautisko organizāciju pārstāvniecību Latvijā vadītāji.   Prezentācijā piedalīsies:  
  • Prof. Juris Rozenvalds sniegs ievadvārdus kā arī nobeigumā prezentāciju par demokrātiju un politisko kultūru;
  • Prof. Jānis Ikstens prezentēs divas tēmas – “Brīvas un godīgas vēlēšanas” un “Politisko partiju demokrātiskā loma”;
  • Doc. Valta Kalniņa prezentācijā tiks runāts par godaprātu sabiedriskajā dzīvē;
  • Prof. Žaneta Ozoliņa savā prezentācijā aplūkos demokrātijas starptautisko dimensiju.
  Atgādinām, ka 2014.gada oktobrī tika publicēts pētījums „Cik demokrātiska ir Latvija? Demokrātijas audits 2005-2014”. Tas novērtē demokrātiju Latvijā desmit gadu posmā, kas pagājuši kopš Latvija kļuva par Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti. 2014.gada novērtējumā tika izmantota papildinātā metodika, kas paredzēja atbildes uz 75 jautājumiem par dažādām sabiedriskās dzīves jomām. Auditu veido 15 nodaļas, kas ir apvienotas četros lielos blokos: pirmais bloks – “Pilsonība, likumdošana un tiesības”; otrais bloks – “Reprezentatīva un atbildīga pārvalde”; trešais bloks – “Pilsoniskā sabiedrība un tautas līdzdalība”; ceturtais bloks – „Demokrātija pārvalstiskā līmenī”.   Ar pētījuma „Cik demokrātiska ir Latvija? Demokrātijas audits 2005-2014” versiju angļu valodā var iepazīties LU SZF mājaslapā.  

Foto: SZF profesori Juris Rozenvalds, Žaneta Ozoliņa un Ivars Ijabs Demokrātijas audita prezentācijā 2014.gada 9.oktobrī.

  Foto no Demokrātijas audita prezentācijas 2014.gada 9.oktobrī

 

Dalīties