22. oktobrī, trešdien plkst. 18.15 LU Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) J. Berlina auditorijā Lomonosova ielā 1a notiks doktorantiem adresētā studiju kursa “Sociālo zinātņu pētījumu metodoloģija” nodarbība. Tajā divas tēmas – akadēmiskā ētika sociālo zinātņu pētījumos un politikas zinātne.

Vita Zelče, LU SZF profesore   22. oktobrī, trešdien plkst. 18.15 LU Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) J. Berlina auditorijā Lomonosova ielā 1a notiks doktorantiem adresētā studiju kursa “Sociālo zinātņu pētījumu metodoloģija” nodarbība. Tajā divas tēmas – akadēmiskā ētika sociālo zinātņu pētījumos un politikas zinātne.
Nodarbības pirmo daļu, kas veltīta akadēmiskās ētikas jautājumiem vadīs LU Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas profesore Skaidrīte Lasmane. Viņa uzsver: “Pētniecības ētika skar attiecības ar pētāmo objektu (kognitīvajā aspektā), starppersonālās attiecības ar kolēģiem un citiem pētniekiem darba procesā, kā arī iekļauj refleksiju par atsevišķa pētījuma nozīmi un jēgu sabiedrībā. Tā attiecas uz principiem un vērtībām, kas veicina jaunu zināšanu radīšanu, un vienlaikus pievērš uzmanību novirzēm – viltojumiem, krāpšanai, plaģiātam.” Nodarbībā paredzēta arī diskusija par atsevišķiem akadēmiskās ētikas jēdzieniem un tendencēm.
Nodarbības otrajā daļā LU Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļas profesors Juris Rozenvalds sniegs ieskatu politikas zinātnes vēsturē, attīstībā un šā laika aktualitātēs.
Nākamā kursa “Sociālo zinātņu pētījumu metodoloģija” nodarbība plānota 29. oktobrī. Tajā LU zinātņu prorektors profesors Indriķis Muižnieks stāstīs par zinātni Latvijas Univeristātē.
Kurss “Sociālo zinātņu pētījumu metodoloģija” vispirmām kārtām adresēts komunikācijas zinātnes, politikas zinātnes un socioloģijas doktora studiju programmu 1.kursa studentiem. Tā nodarbības iespējams apmeklēt arī citu LU doktora studiju programmu studentiem, kas vēlās apgūt sociālo zinātņu metodoloģiju vai papildināt zināšanas tajā. Laipni lūdzam!

Dalīties