Iespēja iegūt Eiropas Komisijas atbalstīta pētījuma „Sociālas inovācijas aktīvai un veselīgai novecošanai ilgtspējīgā ekonomiskā izaugsmē” (SIforAGE) balvu par inovācijām aktīvas un veselīgas novecošanas jomā.   Tie aicināts pieteikt savus pētniecības projektus ar mērķi atbalstīt vecāka gadagājuma cilvēku kopienas, viņu ģimenes un aprūpētājus, lai veicinātu to iekļaušanu sabiedrībā.   Projektiem nepieciešams sekmēt vienu vai vairākas prioritārās jomas:   
  • Mājoklis: risinājumi un inovācijas vecāka gadagājuma cilvēkiem, lai pavairotu to autonomiju un neatkarību. 
  • ICT: tehnoloģiskie un digitalizētie risinājumi un inovācijas, kas uzlabo un nostiprina vecāka gadagājuma cilvēku dzīves kvalitāti. 
  • Sociālā līdzdalība: administratīvie un pārvaldes risinājumi, kas veicina vecāka gadagājuma cilvēku līdzdalību savas kopienas sabiedriskajā dzīvē un integrāciju tajā. 
  • Pilsētplānošana: pielāgojot pilsētas, mazpilsētas un citas pilsētu infrastruktūras vecāka gadagājuma cilvēku vajadzībām un ierobežojumiem.
  • Veselība un labklājība: pētījumu rezultāti, kas būtiski sekmē vecāka gadagājuma cilvēku veselību un labklājību.
  Kopumā tiks apbalvoti 3 pētījumu projektu priekšlikumi.  Balvu ieguvēji saņems 5000 € par katru pētījuma projektu.    Detalizētāku informāciju, pieteikuma veidlapu un iespēju sazināties arī latviešu valodā skatīt projekta mājaslapā.  

                                          Dalīties