Š. g. 9. martā plkst. 17.30 Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas konferenču zālē, Rūpniecības ielā 10, Rīgā, notiks zinātniskais vakars “Migrācija - izaicinājumi un iespējas” ar Dr. Haria Anastasopola (Charis Anastasopoulos, Ķelnes Universitāte) vieslekciju “Vācu migrantu stigmatizācijas pieredze” un Asoc. Prof. Dr. Baibas Belas (Latvijas Universitāte) prezentāciju “Diasporas iesaiste attīstībai: Latvijas diasporas profesionāļu sadarbība ar Latviju“.

Lekcijā tiks pārrunātas kvalitatīva pētījuma projekta atziņas, kas pievēršas Grieķijas ekonomiskās krīzes laikā vērstā naida pret vācu migrantiem interpretācijām. Pētījumā tika analizēts vācu migrantu pašattēlojums attiecībā uz naida izraisītas pieredzes apstrādi un attiecībā uz pieprasīto un attiecināto vācu identitāti. Dr. Haris Anastasopols ir studējis izglītības zinātni, socioloģiju un psiholoģiju un tagad ir pasniedzējs Ķelnes Universitātē starpkultūru izglītības pētniecības jomā.

Valoda: vācu un latviešu

Dalība: bez maksas

Reģistrācija dalībai

Pasākums tiek rīkots sadarbībā ar Latvijas Universitātes Akadēmisko bibliotēku.

Plašāka informācija par runātājiem:
Dr. Haria Anastasopola CV un lekcijas apraksts
Asoc. Prof. Dr. Baibas Belas CV un prezentācijas apraksts

Pasākums tiek rīkots sadarbībā ar Latvijas Universitātes Akadēmisko bibliotēku Plašāka informācija Baltijas-Vācijas Augstskolu biroja mājas lapā vai Facebook lapā

Dalīties