Pirmdien, 11. decembrī, LU Plašsaziņas līdzekļu un komunikācijas zinātnes, politikas zinātnes, socioloģijas un sociālā darba profesoru padomē par Latvijas Universitātes tenūrprofesori sociālo zinātņu grupā ievēlēta Dr.sc.soc. Inta Mieriņa. Uz tenūrprofesora vietu sociālo zinātņu grupā pretendēja pieci kandidāti.

Inta Mieriņa ir LU Sociālo zinātņu fakultātes asociētā profesore, LU Filozofijas un socioloģijas institūta vadošā pētniece un Diasporas un migrācijas pētījumu centra direktore. Intas Mieriņas specializācija ir politiskajā socioloģijā, un viņa ir plaši pētījusi migrāciju un integrāciju, sociālo kapitālu un sabiedrisko labumu, politiskās attieksmes un rīcību, kā arī jauniešus un izglītības jautājumus. Viņas nesenie pētījumi koncentrējas uz jaunajiem migrācijas veidiem, kā arī migrantu un etnisko minoritāšu integrāciju. Mieriņa ir piedalījusies daudzos apjomīgos starptautiskos pētījumos, pilnveidojot metodoloģiskās zināšanas, kā arī vadījusi vairākus zinātniskos projektus, tai skaitā lielāko latviešu emigrantu aptauju, kas sasniedza 14 068 latviešus 118 valstīs.

‘‘Daudzi no mūsdienu aktuālajiem izaicinājumiem kā, piemēram, iekšējās un ārējās drošības riski, ekoloģiskie riski, vai populisma un labējā radikālisma pieaugums, nav atrisināmi tikai ar tehnoloģiju palīdzību - tie sakņojas sabiedrības vērtībās, izpratnē un attieksmēs. Šajos apstākļos sociālajām zinātnēm ir īpaša nozīme, gan kritiski vērtējot, gan skaidrojot sabiedriskos procesus un piedāvājot risinājumus aktuālām problēmām’’ skaidro Inta Mieriņa.

Dalīties