2015.gada 16.martā Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) 25 žurnālistikas un multimediju producēšanas moduļu studenti pie Brīvības pieminekļa veidoja reportāžas par 16.marta notikumiem. Studiju kursos "Reportiera darbnīca" un "Ziņu žurnālistika" studentiem bija iespēja strādāt reālos žurnālista darba apstākļos, trenēt savas novērošanas un intervēšanas prasmes, turklāt arī vērot, kā strādā pieredzējušie mediju kolēģi. Studenti arī trenējās vākt informāciju rakstiem un paralēli veidot dzīvās reportāžas sociālajos medijos.

 

Foto: Pie Brīvības pieminekļa 2015.gada 16.martā, Kārlis Miksons

  Kārlis:

Pasākumā piedalos 2 gadu, kā mediju pārstāvis. Salīdzinot ar pērno gadu, tad šogad viss bija mierīgi. Šī ir ļoti laba iespēja studentiem sajust to, kā ir reportēt no pasākuma vietas Twitterī, paralēli fiksēt, kas norisinās apkārt, kā arī meklēt cilvēku, kuru varētu nointervēt, lai sanāktu sižets. Kas man likās sarežģīti, jau 2. gadu pēc kārtas, neizpaust savu viedokli, bet iemācīties uzklausīt un saprast, ka cilvēka uztveri viens cilvēks vairot nevar. 

 

 

Foto: Kārlis Miksons

Sabīne:

"Esot klāt 16. marta pasākumos, ir divējādas  sajūtas. No vienas  puses gribas iet prom un aizvilkt sev līdzi lielāko daļu mediju, kuri, it īpaši televīzijā, pēc tam parādīs visu tos kašķus, ko gandrīz neviens klātesošais pat neievēroja, bet no otras – tieši tādēļ gribas būt klāt pašam. Lai redzētu notiekošo savām acīm, saprastu, cik daudz bijis skaļo pensionāru un cik mierīgi ir „salīdzinoši mierīgi”. Pasākumu laikā var dzirdēt ne vien apvainojumus pretējai pusei, bet arī absolūti normālas, sapratnes pilnas un draudzīgas sarunas starp dažādu valodu un tautību pārstāvjiem."

  Sabīnes Kirkižes un Sabīnes Kleinhofas-Prūses reportāža

Dalīties