2015.gada 30.janvārī Latvijas Universitātes Lielajā aulā notika ikgadējā Latvijas Universitātes darbinieku sapulce, kurā Latvijas Universitātes Sabiedrisko attiecību departamenta direktors Madars Štramdiers pasniedza LU Gada balvas par sasniegumiem zinātnes komunikācijā.

 

 


Latvijas Universitātes zinātnes balvu par spēju izskaidrot sarežģīto vienkārši un aizraujoši publikāciju ciklā “Mēneša pētnieks 2014” saņēma LU SZF vadošā pētniece profesore Skaidrīte Lasmane, un LU komunikācijas balvu “Pētījums 2014” par pētījumu “Latviešu kapusvētki: identitātes pētījums” saņēma LU SZF profesore Vita Zelče un LU Komunikācijas zinātnes doktorante Laura Uzule.

 

Profesore Vita Zelče uztājās ar nelielu pateicības runu, uzsverot, ka grāmatas publicēšana ir process, kurā iesaistīta vesela komanda. Viņa pateicās arī rakstu autorei Katrīnai Žukuvai, apgādam “Mansards”, māksliniecei Laurai Āboliņai, kuras glezna atrodas uz grāmatas vāka, kā arī cilvēkiem, no kuru arhīviem nāk daudzās fotogrāfijas, kas atrodamas grāmatā. Profesore arī pateicās maketētājai, fotogrāfiju apstrādātājiem un LU Sabiedrisko attiecību departamentam, kurš par grāmatu publicēja daudz informācijas.

 

Publikāciju cikls “Mēneša pētnieks” Latvijas Universitātē tiek gatavots jau trešo gadu, savukārt, rakstu cikls “Pētījums” – otro gadu. Intervijas ar pētniekiem sagatavo korespondenti – LU studenti. Gada uzvarētājus nosaka interneta balsojums un mediju pārstāvju žūrija.

 

Bildes

Dalīties