15. oktobrī, trešdien plkst. 18.15 LU Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) J. Berlina auditorijā Lomonosova ielā 1A notiks doktorantiem adresētā studiju kursa “Sociālo zinātņu pētījumu metodoloģija” otrā nodarbība. Kursa uzdevums sniegt zināšanas sociālo zinātņu pētījumu uzbūvē un metodoloģijā. Tā ietvaros arī tiks aplūkotas nozīmīgākās kvantitatīvās un kvalitatīvās pētniecības pieejas, iztirzāta pētījuma dizaina veidošana, konkrētu metožu lietojums.

 

            Šās trešdienas nodarbība veltīta informācijas resursiem. Tajā LU Sociālo zinātņu bibliotēkas vadītājs Jānis Kreicbergs stāstīs par praktisko darbu ar dažādiem informācijas resursiem, datubāzēm un bibliogrāfiskajiem materiāliem, kas ir pieejami Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā, citās Latvijas zinātniskajās bibliotēkās, kā arī atrodami internetā. Nodarbībā būs iespējams arī iepazīties ar Sociālo zinātņu fakultātes bibliotēku, tās vērtībām, krājuma komplektēšanu, kā arī gūt citu pētnieciskajam darbam svarīgu informāciju.

 

            Nākamās nedēļas nodarbības pirmajā daļā, ko vadīs LU Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas profesore Skaidrīte Lasmane, tiks iztirzāti ētikas sociālo zinātņu pētījumos jautājumi. Nodarbības otrajā daļā LU Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļas profesors Juris Rozenvalds sniegs ieskatu politikas zinātnes vēsturē, attīstībā un aktualitātēs.

 

            Kurss “Sociālo zinātņu pētījumu metodoloģija” vispirmām kārtām adresēts komunikācijas zinātnes, politikas zinātnes un socioloģijas doktora studiju programmu 1.kursa studentiem. Tā nodarbības iespējams apmeklēt arī citu LU doktora studiju programmu studentiem, kas vēlās apgūt sociālo zinātņu metodoloģiju vai papildināt zināšanas tajā. Laipni lūdzam!

 

Teksts: LU SZF profesore Vita Zelče

Dalīties