Sestdien ar sešu starptautisko studentu veidotu dokumentālu īsfilmu pasaules pirmizrādēm par dažādiem mediju un informācijas pratības aspektiem Latvijā noslēgsies Rīgas vasaras skola 2017. Ikviens, īpaši cilvēki, kam interesē Latvijas mediju vide, ir laipni aicināts uz pirmizrādēm vasaras skolas noslēgumā 12. augustā pulksten 19:00 Gētes Institūtā Rīgā. Ieeja uz filmu pirmizrādēm ir bez maksas.

Pasākumā studentu komandas pastastīs par savām īsfilmām un pieredzi veidojot filmas un tiekoties ar ekspertiem no organizācijām, kas piekrita studentiem palīdzēt projekta īstenošanā, piemēram, Baltijas Mediju izcilības centrs, Latvijas Nacionālā bibliotēka, Latvijas Televīzija, Latvijas Radio, interaktīvais medijs “Latvijas Vesti”, Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs “Re:Baltica”, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs, Draugiem.lv un citi.

20 vasaras skolas dalībnieki šogad pārstāv 12 valstis – Austriju, Igauniju, Vāciju, Franciju, Ungāriju, Itāliju, Indiju, Kazahstānu, Latviju, Poliju, Krieviju un Apvienoto Karalisti. Vasaras skola norisinās no 1. līdz 13. augustam. Paralēli lekcijām, darbnīcām, kultūras un socializēšanās pasākumiem studenti veido dokumentālas īsfilmas un dokumentāus sižetus.

Rīgas vasaras skolu šogad jau septīto gadu pēc kārtas rīko Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļa. Rīgas vasaras skolas projekta vadītājs ir Kaspars Rūklis. Šogad vasaras skolu atbalsta arī Gētes institūts Rīgā, Vācijas Akadēmiskās apmaiņas dienests, Live Rīga, Bite, Cannelle un citi partneri.

Papildu informācija, foto un video: www.rigasummerschool.eu vai Riga Summer School Facebook profils

Dalīties