2015.gada 21.maijā LR Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ir nosūtīju vēstuli Latvijas Universitates Sociālo zinātņu fakultātes (LU SZF) dekānam profesoram Jurim Rozenvaldam, lai izteiktu pateicību LU SZF Komunikācijas studiju nodaļas profesorei Vitai Zelčei un pasniedzējai Vitai Dreijerei par ieguldījumu UNESCO Pasaules preses brīvības dienas (PPBD) pasākumos, kuri norisinājās 2015.gada 2.-4.maijā.  

Foto: Ārlietu ministrs Edgars Rinkevičs UNESCO Pasaules preses brīvības dienas atklāšanas ceremonijā 3.maijā, Avots: EU2015LV

  Prof. Vitai Zelčei pateicība izteikta par kopā ar studentiem sagatavoto brošūru par vārda brīvības vēsturi Latvijā "Press Freedom. Latvia. 10+1 stories.", kas tika izsniegta katram PPBD konferences apmeklētam un dalībniekam. Vēstulē ministrs norāda, ka brošūra ir patiešām saistoša lasāmviela, kas aptver vārda brīvības nostiprināšanos Latvijā.   Pasniedzējai Vitai Dreijerei izteikta pateicība par UNESCO PPBD Jauniešu ziņu redakcijas (Youth News Room) vadīšanu, kurā tika iesaistīti 43 žurnālistikas un komunikācijas studenti no 15 valstīm. Vēstulē tiek īpaši uzsvērta divu drukāto izdevumu sagatavošana, ministrs tos nosauc par "ļoti profesionāliem". Katrs no tiem bija 12 lpp. apjomā un atspoguļoja konferences aktualitātes.   Vēl vēstulē tiek norādīts, ka UNESCO Vārda brīvības un mediju attīstības departamenta direktors Gajs Bergers ir atzinīgi novērtējis PPBD pasākumu organizāciju Rīgā, sakot, ka tā bijusi vislabākā no viņam zināmajām. Līdz ar PPBD Rīgā, Latvija ir sevi parādījusi kā valsti, kas stingri aizstāv vārda un preses brīvību. Turpmāk Latvija var rēķināties ar visu globālo prese brīvības kopienu kā ar saviem partneriem.   Ministrs norāda, ka tieši pašlaik, kad pasauli satricina teroristu uzbrukumi un informācijas karš,  ir īpaši svarīgi sniegt ieguldījumu vārda un preses brīvības stiprināšanā. Viņš arī atgādina, ka PPBD konferencē vairākkārt tika uzsvērts, ka jauno globālo draudu ietekmē preses brīvības indeksi ir būtiski kritušies. Līdz ar to LU Sociālo zinātņu fakultātes kā uzticama sadarbības partnera ieguldījums tiek vērtēts ar gandarījumu.  

Foto: LU SZF komanda UNESCO PPBD Jauniešu ziņu redakcijā, Avots: Kārlis Miksons

  Youth News Room    

Dalīties