Aspazijas 150. dzimšanas dienai veltītajā starptautiskajā zinātniskajā konferencē “Aspazijai 150. Dzimumsociālitāte kultūras un varas mijattiecībās” 16. aprīlī Jūrmalā Aspazijas mājā notika Aspazijas un Raiņa “atmiņas vietām” veltītā sekcija, kurā piedalījās LU Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas pārstāvji.

 

Šajā sekcijā izskanēja profesores Vitas Zelčes ziņojums “Aspazijas un Raiņa “atmiņas tekstūra”” un komunikācijas zinātnes maģistru Raivja Vilūna un Betijas Turlajas referāts “Raiņa un Aspazijas ielas Latvijas pilsētu tekstā”. Savukārt, komunikācijas zinātnes maģistri Evita Miķelsone, Evisa Ērmiņa un Kārlis Dagilis prezentēja pētījumu “Raiņa un Aspazijas memoriālo vietu kartējums”. Ziņojumi radīja lielu klātesošo interesi un raisījās dzīva saruna par Raiņa un Aspazijas piemiņas vietām un viņu lomu Latvijas kultūras atmiņā.

 

Ir apskatāms arī sekcijas videoieraksts.

 

Pētnieciskais projekts par Aspazijas un Raiņa “atmiņas vietām” un viņu nozīmi kultūras atmiņā Komunikācijas studiju nodaļā ir sākts 2013. gadā. Pētījuma rezultātus plānots prezentēt arī Rainim veltītajās konferencēs 2015. gada rudenī.

 


Foto:  Pēc konferences pie Aspazijas pieminekļa. No kreisās: Evita Miķelsone, Betija Turlaja, Kārlis Dagilis un Raivis Vilūns. Vitas Zelčes foto

Dalīties