Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē pirmajā studiju nedēļa no 5. līdz 11.septembrim pirmā kursa studenti tika iepazīstināti ar studiju procesu, pasniedzējiem, kā arī viens ar otru.

Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē pirmajā studiju nedēļā no 5. līdz 11.septembrim jaunie studenti tika iepazīstināti ar mācību procesu, pasniedzējiem, kā arī viens ar otru.

Sālsmaizes jeb ievada nedēļā bakalaura studentiem tika rīkoti dažādi pasākumi, ar nolūku palīdzēt iejusties studiju vidē, labāk iepazīt fakultāti un savus turpmāko gadu studiju biedrus.

Pirmdienā, pēc fakultātes dekāna Jura Rozenvalda uzrunas, studenti devās laukā, lai fakultātes pagalmā kopīgi nofotografētos. Tika uzņemta arī neliela filmiņa:

 

Pēc atsevišķās fotografēšanās pa studiju kursiem un studiju programmu direktoru uzrunām, notika arī neliela fakultātes iepazīšanas spēle, kuras ātrākie veicēji saņēma balvas.

Otrā Sālsmaizes diena bija īpaša ar studiju kuratoru vadīto gājienu no SZF uz LU galveno ēku, pa ceļam aplūkojot apkārtnes ievērojamākos objektus. Pēc nonākšanas galamērķī studenti varēja uzklausīt LU Karjeras centra lekciju par veiksmīgiem studiju paradumiem, kā arī uzzināt vairāk par Rīgas vasaras skolu.

Trešdiena izvērtās par garu un notikumiem piepildītu dienu, kurā bez kursu atsevišķajām aktivitātēm notika arī īsās lekcijas par KIVI TV, LUIS lietošanu, ERASMUS sniegtajām iespējām, radio NABA un LU Fonda stipendijām. Pēc tam izturīgākie tika atalgoti ar interesantu un humora pilnu etīžu teātra "Nerten" priekšnesumu. Vai zinājāt, ka @ var tikt tulkots arī kā "Māras cirta"?

Ceturtdienā pie studentiem ar pārdomas un Facebook profila sakārtošanas veicinošu vēstījumu par digitālo etiķeti vērsās LU SZF pasniedzēja Inga Latkovska, kurai sekoja izsmeļošs stāstījums par LU SZF Bibliotēkas lietošanas iespējām, kā arī Studentu pašpārvaldes rīkotās aktivitātes.

Cerams, ka šī ievada nedēļa pirmkursniekiem lika sajusties gaidītiem un novērtētiem. Nu ar pilnu jaudu jāķeras klāt studijām!

 

 

Dalīties