Šā gada Rīgas vasaras skolas – starptautiskas praktiskas dokumentālo īsfilmu veidošanas programmas žurnālistikas, mediju un filmu studiju studentiem – temats būs “Pārmaiņas Rīgā”. Studenti nelielās radošās komandās strādās pie dokumentālu īsfilmu veidošanas, kurās centīsies parādīt kas un kā laika gaitā ir mainījies Rīgas apkaimēs.

 

Attēls: Kadrs no Rīgas vasaras skolas 2014. gadā 

 

Rīgas vasaras skola šogad jau notiks piekto gadu pēc kārtas un tā piedāvās lekcijas un seminārus par vizuālo identitāti un filmām, kā arī dos studentiem iespēju strādāt pie savām īsfilmām par pārmaiņām Rīgā. Šogad vasaras skolā lekcijas lasīs Dr. Viktors Freibergs, Zane Peneze un Ieva Ozoliņa. Dmitrijs Ščegoļevs un Pēteris Sudakovs būs instruktori, kas studentiem palīdzēs īsfilmu veidošanas procesā.

 

Šogad Rīgas vasaras skola uzņems studentus, kas pārstāv Nīderlandi, Rumāniju, Kirgizstānu, Krieviju, Itāliju, Spāniju, Vāciju, Ukrainu, Albāniju un Latviju. Papildus lekcijām un praktiskajām nodarbībām, vasaras skolas laikā tiks piedāvāta arī bagātīga kultūras un sabiedrisko aktivitāšu programma.

 

Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļa vasaras skolu rīko no 1. līdz 9. augustam. Tā tradicionāli tiek rīkota, vienā komandā strādājot fakultātes mācībspēkiem un studentiem.

 

Informācija, video un foto materiāli: www.rigasummerschool.eu.

 

Dalīties