2017. gada rudens semestrī kopā ar Latvijas studentiem mācības Sociālo zinātņu fakultātē (SZF) uzsākuši 40 apmaiņas studenti. Ārzemju studentu skaitam ir tendence pieaugt, bet jau kuru gadu SZF var lepoties ar stabilu trešo vietu apmaiņas studentu vidū. Kopumā Latvijas Universitātē (LU) studijas uzsākuši 336 studenti.

Ārzemju studenti sākuši studijas LU, pateicoties vairākām apmaiņas programmām – “Erasmus+” (Eiropas valstu studenti), “Erasmus+ International Credit Mobility” (pasaules valstu studenti), kā arī, izmantojot bilaterālos līgumus starp LU un citām universitātēm.  

Latvijā pavadot vienu vai divus semestrus, apmaiņas studenti ne tikai studē izvēlētajās programmās, bet arī izmanto “Erasmus Student Network” sniegtās iespējas, lai tuvāk iepazītu Latviju un arī citas valstis, piemēram, Sanktpēterburgu un Lapzemi. Tāpat apmaiņas studenti izmanto tās pašas iespējas, ko vietējie studenti – iesaistās LU Studentu padomes darbā un rīkotajos pasākumos, izmanto Biznesa inkubatora iespējas un aktīvi sporto.

Apmaiņas studentiem arī tiek piedāvāta iespēja visa semestra garumā apgūt latviešu valodu.

Kā ziņo Mobilitātes nodaļas ārējo sakaru koordinētāja Ieva Ģerģe “Apmaiņas studentu plūsma no ārvalstīm uz LU ir lielāka nekā Universitātes studentu plūsma uz ārvalstīm. 2016. gada kalendārajā gadā LU studēja 567 apmaiņas studenti, bet 344 LU studenti devās apmaiņas programmās uz ārvalstīm.” Tā kā visiem SZF studentiem, kam jau rit 3. studiju semestris, ir vēsts pārlūkot sadarbības augstskolu piedāvājumus un pavērt sev jaunu pasauli.

Dalīties