Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas studentu kuratori Laura Ardava, Didzis Bērziņš un Marita Zitmane 20.oktobrī aizsāka jaunu tradīciju – Studentu brokastis, – kas paredzētas, lai neformālā vidē tiktos ar pirmā kursa studentiem, atbildētu uz viņu jautājumiem un kopīgi dalītos studiju pieredzē.

Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas studentu kuratori Laura Ardava, Didzis Bērziņš un Marita Zitmane 20.oktobrī aizsāka jaunu tradīciju – Studentu brokastis, –  kas paredzētas, lai neformālā vidē tiktos ar pirmā kursa studentiem, atbildētu uz viņu jautājumiem un kopīgi dalītos studiju pieredzē.

Studentu kuratore, pētniece Laura Ardava pauž patiesu prieku par veiksmīgi aizsākto tradīciju apmēram reizi mēnesī tikties ar studentiem uz kopīgu brokastošanas pasākumu: “Aprunāšanās ar studentiem un dalīšanās personiskajā pieredzē par studiju procesu pie kafijas vai tējas tases un smalkmaizītēm ir patīkams veids, kā neformālā gaisotnē risināt studentiem radušos jautājumus, piemēram, par sesijas grafika plānošanas principiem, sesijas būtību un laika plānošanu tajā, akadēmiskās etiķetes niansēm. Ir patiess gandarījums dzirdēt, ka studenti fakultātē un universitātē jūtas labi, ir apmierināti gan ar studiju procesu, gan infrastruktūru.” Tam piekrīt arī studentu kuratore, docente Marita Zitmane: “Studenti varēja kārtīgi iestiprināties pirms mācību dienas uzsākšanas. Mani iepriecināja, ka studenti ar mācību procesu ir apmierināti un slavēja programmu. Neviens neizteica šaubas, ka nav nokļuvis neīstā vietā, ka programma nav piemērota, vai ka tā nebūtu attaisnojusi cerības. Šāds novērtējums no studentu puses nenoliedzami iedvesmo.”  

 

Studenti dalījās savos iespaidos par pirmo studiju pieredzi, bažām par sesiju un ar interesi uzklausīja kuratoru pieredzes stāstus. Nākamās kopīgās brokastis plānotas 17.novembrī jau valsts svētku noskaņās. Tika pārrunātas arī citas iespējamās aktivitātes, piemēram, kopīga ekskursija uz Latvijas Nacionālo Bibliotēku vai kāda kultūras pasākuma apmeklēšana.

Studentu kuratoru programma Latvijas Universitātē ir uzsākta 2016./2017. a.g., lai veicinātu pirmā kursa sekmīgāku adaptāciju un sniegtu atbalstu problēmu situācijās.

Dalīties