Šajā nedēļas nogalē ar pasaules pirmizrādi sešām īsfilmām par kultūru Rīgas apkaimēs – Čiekurkalnā, Mežaparkā, VEF, Grīziņkalnā, Spilvē un Imantā – noslēgsies  Rīgas vasaras skola 2014. Visi interesenti, īpaši šajās apkaimēs dzīvojošie, ir aicināti apmeklēt īsfilmu pirmizrādi, kas notiks sestdien,16.augustā,  pulksten 19:00,  Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē, Lomonosova ielā 1A. Ieeja ir bez maksas.

Pirmizrādes laikā īsfilmu autori prezentēs filmas un runās par iegūto pieredzi Rīgā. Filmas vērtēs profesionāla žūrija un prezentācijas noslēgumā tiks izvēlēta filma, kura iegūs lielo Rīgas vasaras skolas Grand Prix balvu. Tiks apbalvota arī filma, kura iegūs skatītāju simpātiju.

Rīgas vasaras skolas studenti Rīgā ieradušies no 14 valstīm un divas nedēļas no 3.-14. Augustam apgūst praktisku studiju kursu par vizuālo identitāti. Papildus lekcijām, semināriem un kultūras pasākumiem studenti strādā arī pie īsfilmu veidošanas par Rīgas apkaimēm.

Šogad dalībnieki pārstāv Austrāliju, Azerbaidžānu, Čehiju, Igauniju, Vāciju, Grieķiju, Itāliju, Kazahstānu, Poliju, Dienvidāfriku, Tanzāniju, Apvienoto Karalisti, Uzbekistānu un Latviju.

Papildus informācijai, lūdzu, sazinieties ar Kasparu Rūkli, Rīgas vasaras skolas projekta vadītāju (0037129405048, kaspars.ruklis@gmail.com). Vairāk informācijas internetā www.rigasummerschool.eu vai vasaras skolas Facebook profilā.

Foto: Rīgas vasaras skolas 2014 dalībnieki atklāšanas piknikā. Autore: Paula Vilsone

Dalīties