Kaspars Rūklis, Rīgas vasaras skolas projekta vadītājs  

Šā gada Rīgas vasaras skolas dalībnieki un rīkotāji aicina Rīgas iedzīvotājus un viesus uz īsfilmu pirmizrādēm par Rīgas apkaimēm, kas norisināsies sestdien, 8.augustā,  plkst.19:00. Dokumentālo īsfilmu pirmizrādes notiks Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē, Lomonosova ielā 1A, Rīgā. Ieeja bez maksas.

 

 

Attēls: Dalībnieki Rīgas vasaras skolas 2015 atklāšanas piknikā Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā

 

Šā gada Rīgas vasaras skolas temats ir “Pārmaiņas Rīgā”. Studenti no Nīderlandes, Rumānijas, Kirgizstānas, Itālijas, Spānijas, Ukrainas un Latvijas iepazina Rīgas apkaimes un strādāja pie īsfilmām par Vecrīgu, Latgales priekšpilsētu un Rīgas Centrāltirgu. Piecu gadu laikā Rīgas vasaras skolas dalībnieki ir kopā izveidojuši jau 28 īsfilmas par dažādiem Rīgas mikrorajoniem.

 

Rīgas vasaras skolā šogad notika arī lekcijas un semināri par vizuālo identitāti un filmām, kuras lasīja Dr. Viktors Freibergs, Zane Peneze un Ieva Ozoliņa. Dmitrijs Ščegoļevs un Pēteris Sudakovs palīdzēja studentiem īsfilmu veidošanas procesā. Papildus lekcijām un praktiskajām nodarbībām, vasaras skolas laikā tika piedāvāta arī bagātīga kultūras un sabiedrisko aktivitāšu programma, kurā tika piedāvātas ekskursijas pa Rīgas un Jūrmalas apkaimēm, starptautisko ēdienu vakars, Baltijas filmu skate un citi.

 

Attēls: Lekcija ar režisori Ievu Ozoliņu

 

Rīgas vasaras skola ir starptautiska praktiska dokumentālo īsfilmu veidošanas programma žurnālistikas, mediju un filmu studentiem, ko organizē Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas mācībspēki un studenti. Šogad tā notiek no 1. līdz 9. augustam.

 

Informācija, video un foto materiāli: www.rigasummerschool.eu un Rīgas vasaras skolas Facebook lapā.

 

Dalīties