Š. g. aprīlī Politikas zinātnes nodaļas maģistra programmas studentiem bija iespēja noklausīties Latvijas Bankas padomnieka Andra Strazda vieslekciju. Tā bija veltīta globālas ekonomikas attīstības tendencēm. Studenti dzirdēja speciālista viedokli ne tikai par globālajiem un reģionālajiem ekonomiskajiem izaicinājumiem un attīstības perspektīvām, bet arī guva ieskatu tajā, kā Latvijas ekonomikas stratēģisko attīstību redz augsta līmeņa eksperti-praktiķi.

Kā atzina studenti, šāda veida lekcijas bagātina lekciju laikā apgūtās teorētiskās zināšanas un sniedz atbalstu padziļinātas izpratnes par politiskajiem un ekonomiskajiem procesiem kā nacionālā, tā arī pārnacionālā līmenī.

Andris Strazds kopš 2014. gada ir Latvijas Bankas Starptautisko attiecību un komunikācijas pārvaldes padomnieks. Pirms pievienošanās Latvijas Bankai bijis galvenais ekonomists Nordea Bank Finland plc Latvijas filiālē, Darījumu un finanšu konsultāciju nodaļas menedžeris SIA PricewaterhouseCoopers un Stratēģijas attīstības vadītājs SIA Lattelecom.

Dalīties