2. martā LU Sociālo zinātņu fakultātes (LU SZF) Komunikācijas zinātnes bakalaura studiju programmas nepilna laika neklātienes (NLN) studenti 1. kursa studenti viesojās Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB).

Komunikācijas zinātnes bakalaura studiju programmas NLN studenti 1. kursa studenti kopā ar prof. Vitu Zelči apmeklēja LNB. Vizītes pirmo daļu veidoja nodarbība Uzziņu un informācijas centra lasītavas datorklasē par LNB veidotājām un abonētajām informācijas resursu datubāzēm, meklētājsistēmām un katalogiem. Īpašā vērība tika veltīta digitālajai bibliotēkai periodika.lv, meklētajam Primo un tā piedāvātājām pilnteksta ieguves iespējām. Nodarbību vadīja Pakalpojumu departamenta Informācijas pakalpojumu un starpbibliotēku abonementa nodaļas vadītāja Ginta Zalcmane.

Studenti apmeklēja arī LNB pastāvīgo ekspozīciju “Grāmata Latvijā”, kurā atspoguļota grāmatu un periodisko izdevumu vēsture. Viņus ar to iepazīstināja Reto grāmatu un rokrakstu nodaļas pētniece un fondu glabātāja Lilija Limane. Studenti iepazinās arī ar LNB ēku, tās vēsturi un ēkas vēstījumu. Viņi apmeklēja arī arhitektam Gunāram Birkertam veltīto ekspozīciju, apmeklēja izstādi “Oto Bongs. Krājējs”, “Zibens pa dibenu: 100 labākie latviešu mūzikas albumi”, kā arī iepazinās ar izstāžu veidošanas praksi. Īpaša vērība tika veltīta darba iespējām Periodikas lasītavā, Audiovizuālajā lasītavā un Humanitāro un sociālo zinātņu lasītavā. Studenti atzina, ka vizītes laikā viņi ir guvuši vērtīgu informāciju turpmākajām studijām un motivāciju vairāk un daudzveidīgāk izmantot LNB resursus un ēkas piedāvātās iespējas.

Dalīties