No 14. līdz 18. maijam Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļā viesojās pasniedzēju un studentu pārstāvju delegācija no Kijevas Borisa Grinčenko universitātes (Kijeva, Ukraina). Tās ietvaros studentiem un mācībspēkiem bija iespēja piedalīties pieredzes apmaiņas pasākumos un stiprināt tālāko pušu sadarbību.

Politikas zinātnes nodaļas studenti noklausījās profesora Aleksandra Kurbana lekciju par polittehnoloģijām, kas tika izmantotas Ukrainas prezidenta vēlēšanās šogad. Politikas zinātnes nodaļas vadītāja Iveta Reinholde ar viesiem aizvadīja konsultācijas par akadēmiskās mobilitātes un sadarbības iespējām. Politikas zinātnes nodaļas organizētā Jauno profesionāļu apmācību programmā Ukrainas studentiem Latvijas Universitātē - “Rudens skola Eiropas Savienības studijas – iekšpolitika un ārpolitika”, ko realizē Politikas zinātnes nodaļa ar LR Ārlietu ministrijas atbalstu, bija viens no pamata jautājumiem, ko apsprieda puses. Faktiski tieši iespēju izzināšana Grinčenko universitātes studentiem piedalīties šajā programmā ir viens no pamata iemesliem Ukrainas kolēģu vizītei Latvijā. Savukārt abu pušu studentu pašpārvaldes pārstāvji aizvadīja intensīvas un radošas tikšanās kā daloties pieredzē, tā arī pārrunājot tālākās sadarbības iespējas, tai skaitā, plānojot Sociālo zinātņu fakultātes studentu atbildes vizīti rudenī. 

Kā norāda Politikas zinātnes nodaļas vadītāja Iveta Reinholde, tad sadarbība ar Ukrainas augstākās izglītības iestādēm veicina studiju internacionalizāciju un ir ieguldījums attīstības sadarbībā starp Latviju un Ukrainu, palīdzot Ukrainai eirointegrācijas procesā.

Dalīties