Šis rudens jau septīto gadu pēc kārtas Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes 3. kursa studenti piedalās ar savu radošo pienesumu leģendārā mūzikas un mākslas festivāla “Bildes” komunikācijas veidošanā. Festivāls, kas šogad notiek jau 34.reizi, ir kļuvis par tradīciju Latvijas mūzikas dzīvē, savukārt mūsu fakultātes tradīcija ir ik rudeni mēģināt palīdzēt pēc iespējas vairāk cilvēkiem Latvijā uzzināt par koncertiem un mūziķiem, kas tajos piedalās.

Studentu darbs ilgst vairākus mēnešus un viņu pienākumos ietilpst gan iepazīšanās ar koncertu dalībniekiem, komunikācijas plānošana, darbu un kursabiedru koordinēšana, ideju domāšana, bet arī – šīs komunikācijas veidošana, kas ir visai daudzveidīgs saturs – konkursi, intervijas, apraksti, video stāsti un arī relīzes. Tās ir tikšanās ar mūziķiem, mēģināju procesa dokumentēšana, klātbūtne un atbalsts koncertos.

Festivāla idejas autore un rīkotāja Tija Auziņa par šo sadarbību saka: “Katru gadu jaunieši, ar ko sadarbojos, ir dažādi. Pirmajā tikšanās vienmēr jautāju – kādus Latvijas mūziķus viņi zina un ar retiem izņēmumiem atbildēs biežāk minētā ir “Prāta vētra”, nereti pat min, ka tā īsti latviešu mūziku nemaz neklausās. Savukārt pēc festivāla, esmu droša, viņi Latvijas mūzikas pasaulē ir atklājuši ne vienu vien interesantu personību un sapratuši, cik bagāta ir mūsu kultūra. Un ceru citu gadu viņus satikt “Bildēs” ne vairs kā projekta dalībniekus, bet koncertu klausītājus – ar ģimeni vai draugiem. ” Un tā “Bildes” turpinās – uz koncertiem nāk ne tikai tie, kas tās jau zina un apmeklē regulāri, bet ar katru gadu aizvien vairāk jauniešu uzzina par šo pasākumu – no draugiem un draugu draugiem, caur sociālajiem tīkliem un augstskolu.

Tāpat darbs pie tik vērienīga projekta ir ne vien interesants un radošs, bet arī izaicinošs, jo plānotās un domātās aktivitātes bieži vien realitātē prasa daudz laika un enerģijas, labas argumentācijas prasmes un spēju tikt galā ar negaidītām situācijām. Sociālo zinātņu fakultātes lektore Lolita Stašāne saka: “Šis mums ir unikāls projekts ne tikai tāpēc, ka varam būt daļa no svarīga notikuma Latvijas mūzikas dzīvē, bet arī tāpēc, ka šajā projektā piedalās ļoti daudzi SZF studenti - gan visi tie, kas izvēlējušies korporatīvās komunikācijas moduli, gan kursabiedri, ko viņi piesaista, lai kopīgi izveidotu labākus video stāstus un citus vizuālos risinājumus. Nevaru noliegt, ka šis ir arī labs treniņš darbam stresa apstākļos, spējai sadarboties un vienmēr atrast risinājumu, taču tas viss dod neatsveramu pieredzi un rūdījumu, kas lieti noderēs, strādājot izvēlētajā profesijā.” Arī studenti paši atzīst, ka šis ir projekts, kurā pārkāpj pāri savai nedrošībai un iemācās gan strādāt ar radošām personībām, gan apgūst ļoti praktiskas iemaņas, piemēram, filmēšanu un montēšanu, dažādas organizatoriskās lietas.

Vairāk par koncertiem varat uzzināt www.bildes.lv, savukārt studentu veikuma varat redzēt gan festivāla, gan pašu studentu sociālo mediju kontos, kur pie publikācijām redzams Mūzikas un mākslas festivāla “Bildes” pieminējums.

Dalīties