Foto: Kārļa Rokpeļņa arhīvs

15. oktobrī plkst. 14.30 visi interesenti aicināti pievienoties atvērtajai lekcijai "Kā ķīnieši uzzina, kas notiek Ķīnā? Ķīnas Tautas Republikas varas komunikācija ar sabiedrību", kuru pasniegs etnoekologs Kārlis Rokpelnis.

Lekcija sniegs ieskatu valsts un sabiedrības komunikācijā Ķīnas tautas republikā un argumentēs, ka varas cenšas ar tēvišķu pieeju veidot sabiedrības uzskatus. Kārlis Rokpelnis jau desmit gadus dzīvo un strādā Ķīnā. Kopš etnoekoloģijas doktora grāda iegūšanas, viņš uztur un attīsta amerikāņu universitāšu konsorcija CIEE universitāšu programmas Ķīnā un citur Āzijā.

Reģistrēšanās lekcijai: ŠEIT  (pieslēgšanās Zoom no 14.15)

Par vieslekciju: 
Mēs dzīvojam laikmetā, kuru raksturo pieaugoša globāla mēroga informācijas pieejamība un arvien intensīvāka komunikācijas plūsma. Tomēr vienlaikus novērojam tendenci, ka sabiedrība noslēdzas ierobežotās informācijas telpās un pasaules uzskatos, kurus raksturo savai pārliecībai atbilstošu viedokļu pieņemšana, virspusējība un pāris nepaplašināti teikumi "komplektā" ar kaut kur soctīklos pamanītu attēlu vai video. Varbūt tieši tādēļ vismaz dažiem no mums svarīgākas kļūst pieredzē balstītas zināšanas, kas "aizķer". Svarīgāk par abstrakto kļūst autentiskais. Interesantāk par etno-centrisko kļūst sensitivitāte pret dažādiem dzīves kontekstiem. Saistošāk par antropocentrisko kļūst iedziļināties ekoloģisko spēku mijiedarbē. Šo tad iespēju robežās cenšamies attīstīt šajā lekciju ciklā.  

Vieslekcija tiek rīkota kursa "Starptautiskā un globālā komunikācija" ietvaros, ko pasniedz asoc. prof. Visvaldis Valtenbergs.

Dalīties