27. oktobrī no plkst 10.00 līdz 17.00 notiks valsts pētījumu programmas (VPP) "Latvijas mantojums un nākotnes izaicinājumi valsts ilgtspējai" vidusposma konference, kurā būs iespēja uzzināt, kas piecos programmas projektos ir paveikts. Piedalīsies arī SZF pētnieces Inta Mieriņa un Baiba Bela, kuras ir iesaistītas Valsts pētījumu programmas (VPP) projektā “Ilgtspējīgas un saliedētas Latvijas sabiedrības attīstība: risinājumi demogrāfijas un migrācijas izaicinājumiem” (DEMOMIG, vadītāja profesore Zaiga Krišjāne).

Projekta mērķis ir attīstīt cilvēkkapitālu un paplašināt zināšanu bāzi par Latvijai nozīmīgiem izaicinājumiem demogrāfijā un migrācijā, par kultūras nozīmi teritoriju revitalizācijā, par intelektuālā darbaspēka kustību, tostarp talantu migrāciju. SZF pētnieces stāstīs par REMIGRANTU ATGRIEŠANOS REĢIONOS. VPP DEMOMIG pētnieki uzstāsties laikā no 12.25 līdz 13.15.

Konferencei varēs sekot līdzi tiešraidē:
Tiešraide Youtube
Tiešraide Facebook

Konferenci organizē Latvijas Zinātnes padome kopā ar Izglītības un zinātnes ministriju un valsts pētījumu programmas "Latvijas mantojums un nākotnes izaicinājumi valsts ilgtspējai" projektu īstenotājiem - Latvijas Universitāti, Vidzemes augstskolu, Latvijas Zinātņu akadēmiju un Latvijas Nacionālo bibliotēku.

Dalīties