25. janvārī plkst. 10.00 tiešsaistē Latvijas Universitātes 79. konferences ietvaros notiks Latvijas Zinātnes padomes fundamentālo un lietišķo pētījumu programmas projekta “Latvijas mediju ekoloģija: Ceturtās industriālās revolūcijas izraisīto pārmaiņu analīze” sēde, kas veltīta projektā izstrādātās kolektīvās monogrāfijas "Latvijas mediju ekoloģija 2020. gada pandēmijas krīzē" rezultātu prezentēšanai. 

Projekta komandas sagatavotā monogrāfija ir veltīta Latvijas mediju ekoloģijai krīzes situācijā. Tajā sniegta analīze par situāciju Latvijas mediju vidē 2020. gadā, kad Latvijā vairākas reizes tika ieviesta un pagarināta ārkārtas situācija. 

Pētnieki ir analizējuši mediju ekonomikas un politikas, digitalizācijas, ētikas, mediju izmantošanas un uzticēšanās, kā arī medijpratības tēmas un noteiktu sabiedrības jomu atspoguļojumu medijos. Monogrāfija sniedz novatorisku mediju ekoloģijas izpētes metodoloģiju krīzes situācijā, kā arī jaunu pieeju mediju izpētei, veicot visaptverošu pētījumu par jaunām komunikācijas tehnoloģijām un mediju ekoloģiju pandēmijas apstākļos Latvijā. 

KONFERENCES PROGRAMMA

Konferences norises saite: https://zoom.us/j/94108665129

 

Dalīties