Uzsākot jauno LU SZF pētnieku grupas projektu "Inovatīva un iekļaujoša pārvaldība sabiedrības iesaistes, uzticības, komunikācijas veicināšanai" (Nr. VPP-LETONIKA-2021/3-0004), 25. janvārī notika pirmā projekta konsultatīvās grupas tikšanās.

Papildus kvalitatīvu akadēmisko publikāciju sagatavošanai viens no projekta uzdevumiem ir arī rekomendāciju izstrādāšana rīcībpolitikas veidotājiem. Lai veicinātu pētījuma rezultātu pielietojamību projekta konsultatīvajā grupā iesaistījušies Valsts kancelejas un Kultūras ministrijas pārstāvji.

Pirmajā projekta konsultatīvās grupas tikšanās reizē institūciju pārstāvji iepazīstināti ar projekta mērķiem, sasniedzamajiem rezultātiem un plānoto laika grafiku. Valsts iestāžu pārstāvji padalījās ar pirmajiem ieteikumiem un idejām attiecībā uz iespējamo sadarbību un pētījumā aplūkojamajiem aspektiem.

Projekta “Inovatīva un iekļaujoša pārvaldība sabiedrības iesaistes, uzticības, komunikācijas veicināšanai mērķis ir radīt jaunas zināšanas un risinājumus ilgtspējīgai sabiedrības un valsts attīstībai, lai veicinātu sabiedrības iesaisti, uzticēšanos un komunikāciju demokrātijas mazināšanās un valsts noturības vājināšanās kontekstā. Projekta zinātniskajā grupā darbojas 12 pētnieki, ieskaitot ārvalstu un Latvijas diasporas pārstāvjus ārvalstīs. Projekta zinātniskā vadītāja pienākumus pilda Dr. sc. soc. Renārs Felcis.

Pirmās projekta konsultatīvās grupas tikšanās 25.01.2022 prezentācija pieejama ŠEIT.
Vairāk par projektu iespējams izlasīt ŠEIT.

Dalīties