Š.g. augustā vadošais diplomātijas žurnāls The Hague Journal of Diplomacy ir publicējis Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) un Sociālo un politisko pētījuma institūta (SPPI) vadošo pētnieku Dr. Ievas Birkas, Dr. Didža Kļaviņa un maģistrantūras studenta Roberta Kita rakstu “Duty of Care: Consular Diplomacy Response of Baltic and Nordic Countries to COVID-19”.

Rakstā autori aplūko konsulārās diplomātijas nozīmi Covid-19 pandēmijas laikā Baltijas valstīs un Ziemeļvalstīs, piedāvājot analīzi par katras valsts īstenoto rīcībpolitiku un aktivitātēm.

LU SZF autori šo rakstu ir izstrādājuši ar Latvijas Zinātnes padomes finansiālo atbalstu (Projekta nosaukums: Diasporas diplomātija un globālā pandēmija; projekta numurs: lzp-2020/2-0195; Fundamentālo un lietišķo pētījumu projekts). Projekta komanda: Dr. Ieva Birka, Dr. Didzis Kļaviņš, Roberts Kits un Malvīne Stučka.

Pilna raksta versija pieejama: Duty of Care: Consular Diplomacy Response of Baltic and Nordic Countries to COVID-19 in: The Hague Journal of Diplomacy - Ahead of print (brill.com)

Dalīties