Vasaras atvaļinājuma laikā LU SZF Komunikācijas studiju nodaļas docente Klinta Ločmele īstenoja 100 stundu stažēšanās programmu uzņēmumā SIA “Novitus”, apgūstot e-mācību kursu veidošanas principus.

LU akadēmiskā personāla stažēšanās notiek projekta Nr.8.2.2.0/18/A/010 “Akadēmiskā personāla atjaunotne un kompetenču pilnveide Latvijas Universitātē” ietvaros. Projekts paredz stažēšanos kādā Latvijas Republikas Komercreģistrā reģistrētā uzņēmumā, kura darbības joma ir saistīta ar akadēmiskā personāla ikdienas darbu, piemēram, studiju kursu tematiku, tādējādi sekmējot teorijas un prakses sasaisti un pilnveidojot akadēmiskā personāla zināšanas, prasmes un kompetenci.

K. Ločmelei izveidojās veiksmīga sadarbība ar SIA “Novitus”. Tas ir viens no Latvijas vadošajiem e-mācību kursu izstrādes uzņēmumiem ar vairāk nekā 15 gadu pieredzi, izstrādājot digitālus mācību materiālus vai viegli lietojamas veidnes (template) uzņēmumiem un mācību iestādēm Latvijā un starptautiskā mērogā – Zviedrijā, ASV un citur.

Stažēšanās laikā K.Ločmele iepazinās ar e-mācību kursu izstrādes specifiku, jaunākajām tendencēm, apguva programmu “Articulate Rise 360”, ar kuras palīdzību vienu no savām mācību tēmām dažu nedēļu laikā pārvērta par interaktīvu e-kursu sadarbībā ar uzņēmuma mentori Anitu Zorgenfreiju. E-kursu jau šajā semestrī būs iespēja izmēģināt Komunikācijas zinātnes maģistrantūras studiju kursa “Informatīvās vides riski un medijpratība” studentiem. Savukārt uzņēmums apmaiņā pret dalīšanos savā pieredzē un tehnoloģisko iespēju sniegšanu no K. Ločmeles ieguva uzņēmuma sociālo mediju komunikācijas izvērtējumu un stratēģiju tās pilnveidei.

“Lai gan ikdienā, veidojot lekcijas studentiem un dažādu projektu prezentācijas, jau pievērsu uzmanību pārdomātai informācijas strukturēšanai un vizuālai atainošanai, stažēšanās uzņēmumā SIA “Novitus” sniedza jaunas ikdienā noderīgas zināšanas un rosināja vēl vairāk aizdomāties, kā manu veidoto saturu redz lietotājs un kā to padarīt vēl vieglāk uztveramu, pārskatāmu un līdz ar to - padarīt efektīvāku mācīšanās / studiju procesu,” par stažēšanās laikā iegūto pieredzi stāsta K. Ločmele.

Dalīties