Pagājušajā gadā izdotā grāmata "Routledge Handbook of Gender in Central-Eastern Europe and Eurasia", kuras redaktores, autores ir Katalin Fábián, Janet Elise Johnson un Māra Lazda, ieguvusi prestižo Association of Women in Slavic Studies "Heldt" balvu. Starp publikāciju autorēm ir arī LU SZF asociētā profesore Marita Zitmane un docente Laura Ardava-Āboliņa.

Kā norādīts jau iegūtās balvas nosaukumā - Labākā grāmata slāvu, Austrumeiropas un Eirāzijas sieviešu un dzimtes studijās 2022. gadā - grāmata Routledge Handbook of Gender in Central-Eastern Europe and Eurasia vieno augsta līmeņa rakstu kolekciju saskaņotā un labi formulētā veselumā. Izdevums ir lieliski sastādīts, izvēlētajām tēmām labi strādājot gan individuāli, gan kopīgi. Lasītājus autori ievada diskusijām par reģionā atšķirīgo un kopīgo, ņemot vērā gan atšķirīgās imperiālās vēstures, gan reliģiskās tradīcijas. Izdevums sniedz vērtīgu pienesumu zinātnē un būs noderīgs resurss arī turpmākos gadus.

Dž. Vašingtona universitātes asoc. prof. Daina S. Eglitis, LU SZF asoc. prof. Zimane un docente Laura Ardava-Āboliņa ir autores nodaļai Gender and the democratic paradox in Latvia.

Plašāk par pašu balvu un ieguvējiem iespējams lasīt šeit: https://awsshome.org/awards/heldt-prizes/

Dalīties