Latvijas Zinātnes padomes finansētā projektā “Gatavi pārmaiņām? Kopīgo dabas resursu ilgtspējīga pārvaldība” LU SZF SPPI pētnieki ar Zinātnieku nakts apmeklētājiem dalījās stāstos ar galvenajām atziņām par dažādu resursu lietotāju – gan dabas resursu, gan sociālo, gan citu resursu – gatavību pārmaiņām. Papildus tam pētnieki iepazīstināja ar jaunākajiem atklājumiem par:

  • Latvijas iedzīvotāju uztveri par būtiskākajiem apkārtējās vides riskiem;
  • tendencēm videi draudzīga dzīvesveida īstenošan;
  • attieksmē par ekoloģisku rīcību.

Vairāku stundu garumā pasākumu apmeklēja vairāki simti interesentu – ģimenes ar bērniem, skolēni un skolēnu grupas, studenti un citi interesenti. Sarunās ar apmeklētājiem pārrunājām to, ko mēs katrs darām un varētu darīt individuāli, kā kopiena, sabiedrības grupa, sabiedrība kopumā resursu ilgtspējīgā apsaimniekošanā.

Latvijas Zinātnes padomes (LZP) Fundamentālo un lietišķo pētījumu programmas (FLPP) projekta “Gatavi pārmaiņām?” galvenais mērķis ir izzināt pastāvošās kopīgo dabas resursu pārvaldības prakses un līdzveidot izpratni un atbildi turpinošam vides sabrukumam, kas rada pieaugošu ietekmi uz sociālo un ekonomisko realitāti Latvijas reģionos.

 

Visas fotogrāfijas no pasākuma aplūkojamas šeit: http://foto.lu.lv/arhiivs/2022/i_sep/30b/slides/ZN_047.html


Projekts tiek īstenots LU Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) Sociālo un politisko pētījumu institūtā (SPPI). Pētījums tiek finansēts ar Latvijas Zinātnes padomes atbalstu, projekts "Gatavi pārmaiņām? Kopīgo dabas resursu ilgtspējīga pārvaldība", projekta Nr. LZP-2019 / 1-0319.

Dalīties