Š. g. oktobra nogalē norisinājās jau otrais LU SZF studiju virziena "Informācijas un komunikācijas zinātnes" bakalaura un maģistra studiju programmu mācībspēku un darbadevēju forums. Tā pamattēma bija studentu prakse un prakses vieta mācībprocesā. 

Foruma laikā studiju programmu vadītājiem un mācībspēkiem bija iespējams  iepazīties ar darba devēju vērtējumu, uzklausīt idejas un stiprināt sadarbības saites ar mediju, korporatīvās komunikācijas un informāciju nozares darba devējiem un studiju virzienu “Informācijas un komunikācijas zinātnes”.

Forumā piedalījās komunikācijas nozares profesionāļi:

  • Kārlis Arājs, Delfi
  • Gatis Karlsons,  Latvijas Nacionālais arhīvs
  • Filips Lastovskis, Delfi
  • Andris Rubīns, Magic
  • Anda Saldovere, Latvijas Nacionālā bibliotēka
  • Zane Vītola, Komunikācijas aģentūra/Edelman Affiliate

Būtiskākās atziņas no foruma saistībā ar prakses vietu organizēšanu ir, piemēram, nepieciešamība veidot labu sadarbību starp prakses devēju un studentu. To būtu iespējams veicināt, veidojot "Aģentūru nakti', kurā studenti apmeklē aģentūras un potenciālās prakses vietas kādā īpaši organizētā pasākumā, vai arī "Portfolio nakti", kura vairāk attiektos uz reklāmas studentiem, kuri savu paveikto darbu portfolio prezentē ieinteresēto aģentūru radošajiem cilvēkiem, tādējādi sevi prezentējot iespējamai prakses vietai. Vēl nepieciešams pievērst pastiprinātu uzmanību studentu valodas prasmju attīstīšanai. Mācībspēkiem ieteikums veidot arī "vienlapīti", izceļot svarīgākos uzdevumus un noteikumus vai ieteikumus prakses devējam.

No bibliotēku un arhīvu darba devēju pārstāvju puses diskusijā izskanēja atzinība prakses organizēšanai, izceļot, ka studenti-praktikanti ir vienmēr laipni gaidīti un tiek uzņemti kā potenciālie darbinieki pēc studiju beigšanas. Vienlaikus tiek atzīts, ka ir svarīgi neuztvert praktikantus kā "vienkāršo" darbu veicējus, bet ir jāļauj apgūt visi prakses  programmā paredzētie uzdevumi.

Noslēgumā LU SZF mācībspēki vēlreiz izsaka pateicību par nozares profesionāļu izrādīto atbalstu un interesi, kā arī sniegto kritiku un ierosinājumiem. Līdzīgi forumi tiks veidoti ar noteiktu regularitāti, lai uzturētu labu sadarbību starp LU SZF un nozares profesionāļiem arī nākotnē.

Dalīties