Kursa “Sociālās drošības sistēma Latvijā” mācību ietvaros Sociālā darba programmas 3. kursa studentes apmeklēja iestādes, kuras īsteno sociālo drošību Latvijā.

Tika apmeklētas nevalstiskās organizācijas –  centrs “Dardedze”, Evaņģēliski kristīgā draudze “Zilais krusts”, kā arī  reliģiskā kopiena "Mātes Terēzes žēlsirdības misionāres Latvijā". Studentes pārliecinājās, cik liela nozīme ir nevalstiskajam sektoram sociālās drošības sistēmā. Šo organizāciju pamatvērtības ir darbs sabiedrības labā un cieņa pret cilvēku.

Katra organizācija iestājas par kādu no mērķa grupām un sniedz nepieciešamo sociālo atbalstu. Reliģiskās kopienas darbība vērsta uz palīdzības sniegšanu cilvēkiem bez noteiktas dzīves vietas, savukārt centra “Dardedze” darbība ir vērsta uz bērnu tiesību aizsardzību. Studentēm bija iespēja apmeklēt “Valsts sociālas apdrošināšanas aģentūru” un gūt ieskatu tās darbības aktuālajos jautājumos.

Studiju kursa ietvaros studentes guva plašāku ieskatu par profesionālajām iespējām satiekot atšķirīgās jomās strādājošus sociālos darbiniekus (arī LU SZF absolventus). Piemēram, SZF sociālā darba maģistra studijas absolvējusi Janita Bokaldere, kas iepazīstināja ar centra ”Dardedze” darbības virzieniem un vada centra Konsultāciju nodaļu.

Dalīties