“Ziemassvētki vispirms ir gaismas uzvaras svētki, tas ir brīdis, kad gada tumšākajā brīdī saule atsāk savu uzvaras gājienu, it kā atgūdama atkal savus spēkus. Ziemassvētki atgādina, ka mums katrā mājo gan gaisma, gan tumsa, un tie mūs uzmundrina cīnīties pret tumsu arī pašiem savā sirdī. Tāpat saules uzvaras brīdī Ziemassvētki mums atgādina, cik nepieciešami ir cīnīties pret ļaunumu savā vidē un sabiedrībā, cik ļoti nepieciešams cīnīties pret vienaldzību, netaisnību, cinismu, savtību, alkatību, vardarbību, brutalitāti. Tās visas ir posta puķes, kuras mums jāizravē, ja vēlamies saviem pēcnācējiem un mums pašiem nodrošināt normālu dzīvi civilizētā sabiedrībā.” 

/Vaira Vīķe-Freiberga/ 

Ziemassvētkos novērtēsim gaismas uzsākto ceļu pie mums, nepiemirstot, ka Ukraina aizvien cīnās par savējo, ar visiem spēkiem pretojoties tumsai un agresora spēkiem. 

Aicinām ikvienu Ziemassvētku dāvanās atbalstīt Ukrainu, ziedojot “Ziedot.lv”, biedrībai “Tavi draugi”, “Agendum” vai citām organizācijām, lai arī ukraiņu ģimenes varētu pēc iespējas ātrāk atgriezties dzimtenē, būt ar saviem tuvākajiem brīvā zemē.  

Mierpilnus, sirdssiltus un labestības piepildītus Ziemassvētkus! 

Dalīties