LU SZF Sociālā darba maģistrantes Agnese Umule, Inese Stulpe, Daina Sabļina un Naula Dannenberga studiju kursa “Projektu vadīšanas sociālie aspekti” ietvaros docētājas Guntas Kraģes vadībā Ziemassvētku laikā radījušas sirsnīgu un siltu notikumu vairāk nekā piecdesmit cilvēkiem.

Ziemassvētku gaidīšanas laikā, kad daudzi bērni gatavo vēlmju sarakstu tam, ko cer saņemt Ziemassvētku vakarā zem eglītes, Ogres centra pamatskolas 3.e klases skolēni mācījās, ko nozīmē dāvināt un iepriecināt kādu citu cilvēku – pat tad, ja nekad neesi viņu saticis. Skolniekiem skolotāja izstāstīja labo darbu vēsti, to nozīmi un aicināja pārdomāt un pārrunāt mājās ar vecākiem “labo darbu sarunu.” Bērni un viņu vecāki izlēma atsaukties Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Sociālā darba maģistra studiju programmas 1.  kursa maģistrantu  aicinājumam piedalīties Baldones pansionāta senioru iepriecināšanā, ar vecāku atbalstu, sagādājot dāvanas divdesmit pieciem pansionāta iemītniekiem. Dāvanas senioriem 17. decembra rītā tika pasniegtas pie kafijas ar siltām sarunām. Seniori skaitīja Ziemassvētku dzejoļus, dalījās atmiņās ar dzīves amizantākajiem un mīļākajiem Ziemassvētku notikumiem, saviem dzīvesstāstiem un ikdienu pansionātā.

Kafija un saldumi izrādījās senioru visvairāk kārotās lietas, un šādas piezemētas vēlmes bija brīnišķīga dzīves skola bērniem. Īpaši aizkustinošs mirklis, dāvanu pasniegšanā, bija kādai kundzei, kurai celiakijas dēļ, jāievēro īpašu diētu, saņemot dāvanu no deviņgadīga zēna, kuram arī ir celiakija, un kurš labāk kā neviens cits zināja, kādus našķus kundze drīkst lietot uzturā. Bērnu zīmētās kartiņas un apsveikumi - brīnišķīgi papildināja sarūpētos kalendārus, kafijas paciņas un konfektes. Seniori saņēma dāvanas ar patiesu bērnu prieku un saviļņojumu.

Maģistrantes Agnese Umule, Inese Stulpe, Daina Sabļina un Naula Dannenberga teic paldies studiju kursa “Projektu vadīšanas sociālie aspekti” pasniedzējai Guntai Kraģei par patstāvīgā darba uzdevumu – “Projekta izstrāde un īstenošana”, kurš pārtapa skaistā notikumā vairāk nekā piecdesmit cilvēkiem, kuri dalīja šo ceļu. Paldies Baldones pansionāta pārstāvei Daigai Dilbo par plašo sirdi darbā ar senioriem un atsaucību nelielajam pirms svētku projektam. Paldies 25 maziem rūķiem un audzinātājai Karīnai Burijai no Ogres centra pamatskolas 3.e klases, kuri savas sirdis atvēra labiem darbiem. Un paldies Baldones pansionāta senioriem, kuri pirms svētkiem atgādināja, kas šajā dzīvē ir patiesi svarīgs – līdzcilvēks.

 

Dalīties