Otrdien, 18. aprīlī pulksten 8:30 LU SZF 414. auditorijā ar vieslekciju par dezinformāciju globālā kontekstā uzstāsies Teo Dolans, IREX programmas “Learn to Discern” (“Iemācīties atšķirt”) stratēģijas un attīstības vadītājs. Šī programma palīdz veicināt iedzīvotāju noturību pret manipulatīvu informāciju vairāk nekā 20 valstīs, tostarp Ukrainā. Laipni aicināti visi interesenti!

T.Dolans strādājis plašsaziņas līdzekļu, tehnoloģiju un miera veicināšanas jomās gandrīz 20 gadus, galvenokārt izstrādājot un vadot sarežģītus miera veicināšanas projektus un analītiskus pētījumus konfliktu skartajās valstīs, īpaši Āfrikā un Vidējos Austrumos. 

Vieslekcija notiks studiju kursa “Ievads komunikācijas studijās” nodarbības laikā.

To organizē IREX Baltijas Medijpratības programama sadarbībā ar UNESCO Medijpratības un informācijpratības katedru Latvijas Universitātē.

Programmas ietvaros LU Sociālo Zinātņu fakultātē ir izstrādāts kurss “Žurnālistika dezinformācijas laikmetā”, kas tiek piedāvāts Komunikācijas zinātņu studentiem. 

Baltijas Medijpratības programma ir Vašingtonā bāzētās globālās izglītības un attīstības organizācijas IREX īstenota programma, kas strādā ar medijpratības jautājumiem Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. 

Attēlā Teo Dolans

Dalīties