Ielūdzam uz LZP Fundamentālo un lietišķo pētījumu projekta “Gatavi pārmaiņām? Kopīgo dabas resursu ilgtspējīga pārvaldība”, Nr. LZP-2019/1-0319 noslēguma konferenci un monogrāfijas "Kopīgo resursu pārvaldība krīžu saplūšanas laikā" atvēršanas pasākumu ceturtdien, 2023.gada 27.aprīlī pl.14:30 Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē, Lauvas ielā 4, Berlina auditorijā.   Dalību pasākumā lūdzam apstiprināt: forms.gle/aviyxc44wsWKLsZVA

Aktuālo globālo izaicinājumu savstarpējo saistību var raksturot ar jēdzienu krīžu saplūšana, kur vienlaicīgi turpinoši pastāv gan vides sabrukums (klimata krīze, bioloģiskās daudzveidības strauja izzušana, vides piesārņojums), gan arī cilvēku ietekmes uz dabisko pasauli rezultātā plašāka slimību izplatība, gan arī Krievijas iebrukums Ukrainā, kas daļēji sakņojas dažādu veidu sabiedriskā, politiskā un resursu spriedzē.  Šādos apstākļos var tikt izvirzīts pētniecisks jautājums – kāda ir sabiedrības gatavība krīžu saplūšanā? 

Atbildes uz to pētnieki meklēja gadījuma izpētēs gan balstoties uz reprezentatīvu iedzīvotāju aptauju datiem par ekoloģisko rīcību – videi draudzīgas uzvedības praktizēšanu, kā arī dažādas gadījumu izpētēs, piemēram, tādu kā kopīgu resursu situācijās, kur notiek sabiedrības, ekonomikas un vides pārvaldība – Gaujas nacionālā parka attīstības plānos, bioloģiskās lauksaimniecības attīstībā, reģionos dzīvojošo kopienu vidū, tāpat arī analizējot sieviešu perspektīvu un sociālo resursu izmantošanu resiliences veidošanā. 

Pētījuma rezultāti gadījumu izpētēs līdzveidoti kopā ar pētījuma dalībniekiem, lai veicinātu to pielietošanu sabiedrības, ekonomikas un rīcībpolitikas procesos. Pētījuma rezultāti tikuši apkopoti monogrāfijā "Kopīgo resursu pārvaldība krīžu saplūšanas laikā", ko izdevis Latvijas Universitātes Akadēmiskais apgāds.  

Šeit apskatāma pasākuma programma.

Pateicamies visiem par atbalstu, dalību un iesaisti monogrāfijas tapšanā! 

Pētījums tika veikts Latvijas Zinātnes padomes finansētā Fundamentālo un lietišķo pētījumu projekta "Gatavi pārmaiņām? Kopīgo dabas resursu ilgtspējīga pārvaldība" (lzp-2019/1-0319) ietvaros LU Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) Sociālo un politisko pētījumu institūtā (SPPI). 

Dalīties