8.maijā. plkst 12.30-14.00 Berlina auditorijā notiks Johannesa Vīldona (Johannes Wheeldon) vieslekcija Marihuāna un kriminoloģija: nevienlīdzība, piespiedu pasākumi un reformu ilūzijas.

Johannesam Vīldonam (Johannes Wheeldon)  ir vairāk nekā 25 gadu pieredze darbā krimināltiesību jomā, tostarp mācot cietumos, strādājot ar personām, kurām ir augsts atkārtotas noziedzības risks, kā arī izstrādājot un vadot starptautiskus tieslietu reformas projektus. Viņš ir strādājis ar Amerikas Advokātu asociāciju, Kanādas Starptautiskās attīstības aģentūru, Open Society Foundations un Pasaules Banku.

J.Vīldons ir izdevis sešas grāmatas un vairāk nekā 30 recenzētus rakstus par krimināltiesībām, atjaunojošo taisnīgumu, organizatoriskām izmaiņām un novērtēšanu. Viņš ir Akadijas universitātes docents. 2022. gadā viņš rediģēja: Vizuālā kriminoloģija: no vēstures un metodēm līdz kritikai un politikai (Visual Criminology: From History and Methods to Critique and Policy). J.Vīldons kopā ar Jonu Heidu (Jon Heidt)  sarakstīto grāmatu Marihuānas kriminoloģija (Cannabis Criminology) izdeva apgāds Routledge. Vēlāk šogad Oxford University Press publicēs viņa jauno grāmatu Marihuānas ierobežošanas vīzijas (Visions of Cannabis Control).

Attēlā Johannes Vīldons

Dalīties