Studiju virziens “Informācijas un komunikācijas zinātnes”, kas tiek īstenots LU Sociālo zinātņu fakultātē, ir akreditēts uz maksimālo termiņu – sešiem gadiem (līdz 2029. gada 16. maijam). Šo lēmumu nodibinājuma "Akadēmiskās informācijas centrs” Studiju kvalitātes komisija pieņēma 17. maijā.

LU studiju virziens “Informācijas un komunikācijas zinātnes” ietver četras studiju programmas – bakalaura studiju programmas “Informācijas pārvaldība” un “Komunikācijas zinātne” un maģistra studiju programmas “Bibliotēkzinātne un informācija” un “Komunikācijas zinātne” –, kā arī pētniecisko darbu zinātnes nozarē “Plašsaziņas līdzekļi un komunikācija”.

Gan studiju virziens kopumā, gan tā studiju programmas akreditācijas eksperti atzina par kvalitātes prasībām atbilstošām un ilgtspējīgām. Pozitīvu novērtējuma saņēma studiju programmu saturs un plānojums, piedāvātie studiju kursi, kvalitātes vadības sistēma, atbilstība izglītības jomu reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem, mācībspēku darbs, e-studiju vide, studentu sasniegumi studijās, pētniecībā un publiskajā jomā. Atzinīgi tika vērtēts mācībspēku veikums zinātniskajā darbā, aktīvā pētniecisko projektu piesaiste, publicēšanās vietējos un starptautiskajos izdevumos, dinamiskā attīstība un tās turpmākās gaitas skaidrais plānojums. Eksperti arī norādīja, ka nākamajos gados jāsekmē studiju un pētniecības internacionalizācija, jāstiprina tīklošanās un mobilitāte. Ekspertu ziņojumā īpaši uzteikta studiju virziena labā materiāli tehniskā bāze un tās attīstības perspektīvas jaunajā LU Akadēmiskajā centrā, bagātie digitālie resursi, Multimediju studijas piedāvātās daudzveidīgās iespējas, plašais sociālo zinātņu zinātniskās literatūras klāsts SZF bibliotēkā, kā arī ciešā sadarbība ar darbadevējiem, absolventiem un industriju.

LU Sociālos zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļa un Informācijas un bibliotēku studiju nodaļa pateicas mācībspēkiem, studentiem, absolventiem, vispārējam un tehniskajam personālam, darbadevējiem, vietējiem un starptautiskajiem sadarbības parteriem, LU un SZF administrācijai, Akadēmiskajam departamentam, Informācijas tehnoloģiju departamentam, LU Bibliotēkas un SZF bibliotēkas darbiniekiem, Studiju servisa departamentam, Kvalitātes novērtēšanas komisijai un itin visiem, kuri iesaistījās studiju virziena “Informācijas un komunikācijas zinātnes” akreditācijā.

Dalīties