Aicinām pieteikties mācībām programmā "Baltijas digitālo humanitāro zinātņu vasaras skola: diskursa analīze un digitālā literatūras pētniecība" (Baltic Summer School of Digital Humanities: Discourse Analysis and Digital Literary Studies), kas norisināsies no 2023. gada 25. līdz 28. jūlijam Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) klātienē un tiešsaistē Zoom platformā.

Baltijas digitālo humanitāro zinātņu vasaras skola ir starptautiska intensīva tālākizglītības programma, kas sniedz iespēju humanitāro un sociālo zinātņu pētniekiem, pasniedzējiem un studentiem, kā arī arhīvu, bibliotēku un muzeju profesionāļiem apgūt dažādas digitālās pētniecības prasmes – sākot ar iemaņām, kas nepieciešamas darbam ar digitāliem datiem līdz pētniecības rezultātu vizualizācijas prasmēm.

2023. gadā skola tiek rīkota jau piekto reizi un tajā, kā ierasts, būs iespējams apgūt programmēšanu ar Python valodu, tīmekļa datu vākšanas iemaņas, kā arī datu vizualizāciju, izmantojot platformas Tableau un Gephi. Šogad pirmo reizi Python valodas apguve būs organizēta divās plūsmās – iesācējiem un studentiem ar priekšzināšanām. Šī gada īpašie fokusi ir diskursa analīze, digitālā literatūras pētniecība, klausāmgrāmatas un DH infrastruktūras. Pilns lekciju un nodarbību apraksts atrodams tīmekļa vietnē Digitālās humanitārās zinātnes Latvijā.

Programma tiek organizēta kā hibrīds pasākums klātienē un attālināti, dalības maksa gan klātienes, gan attālinātajiem studentiem ir 30 EUR. Katru dienu interesantiem bez maksas pieejama viena atvērta lekcija, kas tiks translēta LNB Facebook lapā un YouTube kanālā. Darba valoda – angļu. 

Ja vēlaties apgūt kursu bez maksas, jums ir iespēja pietiekties dalībai kā pasniedzēju asistentiem! Asistentus lūdzam pirms reģistrācijas sazināties ar mums, rakstot uz adresi dh@lnb.lv.

Reģistrācija vasaras skolai: http://www.digitalhumanities.lv/bssdh/2023/registration/.

Baltijas digitālo humanitāro zinātņu vasaras skola tiek rīkota, sadarbojoties LNB, Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūtam un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātei. Programmas atbalstītāji – Valsts pētījumu programmas "Digitālās humanitārās zinātnes" projekts "Atvērtas un FAIR principiem atbilstīgas digitālo humanitāro zinātņu ekosistēmas attīstība Latvijā" (Nr. VPP-IZM-DH-2022/1-0002); projekta finansētājs: LR Izglītības un zinātnes ministrijas Latvijas Zinātnes padome.

Dalīties