Aizvadītajā pavasarī, no 19. līdz 25. martam, līdztekus citām starptautiski atzītām augstskolām, Latvijas Universitāte kā līdzorganizators īstenoja BAMSE intensīvo kursu sesiju, kas fokusējas uz noturības (resilience) pētīšanu ar mērķi pārdomāt šo jēdzienu un dažādas teorētiskās un metodoloģiskās pieejas tā pētīšanai.

Izprast noturību ir viens no mūsu laika svarīgākajiem uzdevumiem, jo mēs dzīvojam sabiedrībā, ko skārušas vairākas krīzes - karš Ukrainā, inflācija, pandēmija, ksenofobija, ekstrēmisma uzplaukums. Tie ir tikai daži no mūslaiku izaicinājumiem. Ilgtspējīgu lēmumu meklējumi un uzticamu atbilžu atrašanas izaicinājumi ir aplūkoti šī kursa studentu rakstītajos bloga ierakstos.

Rezultāts liecina par jauno autoru centību un interesi par šo ļoti aktuālo jautājumu. Tā kā studenti varēja izvēlēties jebkuras tēmas saistībā ar elastīguma priekšmetu, kā galvenās izvirzījās piecas tēmas:

  • Izaicinājumi mūsdienu demokrātijai
  • Reģionālie risinājumi noturības stiprināšanā
  • Sociālā noturība
  • Vēstures ietekme uz politiku
  • Noturības veidošanās kulturoloģiskie aspekti

Rezultātā studenti, tostarp no Latvijas Universitātes, aktīvi iesaistījās ne tikai studijās, bet arī radīja savus, unikālus materiālus, t.sk., blogus.

Piedāvājam iepazīties ar LU SZF Politikas zinātnes nodaļas studenta Emīla Reiņa Ābeles rakstīto blogu:  https://blogs.helsinki.fi/bamse-network/2023/06/28/strengthening-economic-resilience-through-regional-integration-the-case-of-the-baltic-states/

 Aicinām iepazīties arī ar citiem bloga ierakstiem BAMSE vietnē: https://blogs.helsinki.fi/bamse-network/blog-posts/

 

Dalīties