Nu jau par tradīciju kļuvusi mūsu fakultātes Sālsmaizes nedēļa. Tā ir mācību pirmā nedēļa, kad pirmkursniekus sagaidām īpaši, līdztekus ierastajām lekcijām organizējot dažādas citādas – nopietnākas un mazāk nopietnas – aktivitātes.

Arī šis gads nav izņēmums un mūsu mācībspēki, vieslektori, dekanāta un citu LU struktūrvienību kolēģi ir aktīvi darbojušies, lai šī gada Sālsmaizes nedēļa būtu jo īpaši piepildīta un interesanta.

Ierasti jauno mācību posmu uzsāksim pirmdien, 4. septembrī,  ar LU SZF dekāna, profesora Jāņa Ikstena uzrunu, kam sekos citi – ne mazāk svarīgi – ievadvārdi no Studentu pašpārvaldes pārstāves Lienes Eglītes, kā arī LU SZF Ārējo sakaru koordinētājas Aleksandras Kjakstes video stāsts "Erasmus un citas apmaiņas studijas iespējas LU SZF". Savukārt studiju programmas “Komunikācijas zinātne” 3. kursa studente un “Delfi” stipendiāte 2022./2023. akad. g. Līva Daniela Borisova pastāstīs par Latvijas Universitātes fonda stipendiju iespējām.      

Bez tam Sālsmaizes nedēļas programmā ieplānotas arī studiju programmu direktoru tikšanās ar saviem 1. kursa studentiem, tādejādi iepazīstoties un arī iepazīstot studiju procesu LU jau pirmajā studiju nedēļā, kas noteikti iejušanos mūsu fakultātē padarīs vēl vieglāku.

Studiju procesam noderīgs un, kas vēl būtiskāk - aizraujošs, būs plānotais Multimediju studiju apmeklējums lektora un Multimediju studijas vadītāja Roberta Vīksnes virsvadībā, kā arī kino seanss ar LU SZF filmas skatīšanos. Tiesa, popkorns un kola vai citas uzkodas studentiem jāsagādā pašiem :).

Savukārt mūsu bibliotekāre Laura Bernava pastāstīs visu, kas jāzina par LU SZF bibliotēku. Tas noteikti ļaus mācību procesam nepieciešamos resursus atrast bez problēmām.

Varam solīt simtprocentīgi, ka ļoti interesanta būs LU SZF docentes, SPPI pētnieces Klintas Ločmeles vadītā izlaušanās spēle medijpratības stiprināšanai "Eiforigen pētījums". Ņemiet vērā, ka ir ļoti svarīgi nekavēt spēles sākumu, tāpēc sekojiet programmā norādītajiem laikiem.

Kā punktiņš uz i būs Ivara Svilāna vieslekcija ar intriģējošo nosaukumu "Ko pasniedzēji jums nestāsta". Ivars Svilāns ir komunikācijas profesionālis ar pieredzi medijos, banku, mazumtirdzniecības, izglītības jomās. Strādājis ziņās, kad sabruka torņi. Strādājis bankā cauri lielajai dižķibelei. Pārveidojis uzņēmumus pēc lielām krīzēm. Vieslektors vairākās augstskolās un padomdevējs gudriem cilvēkiem. Divu Baltic Communication Awards ieguvējs (2013., 2022.), turklāt abas – “No budget” kategorijā. LASAP (Latvijas asociācija sabiedrisko attiecību profesionāļiem) biedrs. Arī “Iespējamās Misijas” padomes loceklis. Šobrīd Ivars ir nacionālās informācijas aģentūras LETA datu produktu attīstības vadītājs - palīdz uzņēmumiem atrast jēgu un kontekstu datos un pārveidot tos stratēģiskos lēmumos.

Lai palīdzētu jaunajiem studentiem neapjukt jaunajā dzīves posmā, ar savu lekciju "Jaunā studenta emocionālie izaicinājumi" ZOOM platformā dalīsies LU psiholoģe, karjeras konsultante un izaugsmes trenere Līga Valinka. Studentiem, kuri vēlēsies ZOOM lekcijai sekot līdzi no fakultātes telpām, būs tāda iespēja 335. auditorijā.

Piektdienu noslēgsim ar kopīgu fotografēšanos pie ieejas fakultātē. Sauksim talkā arī dronu, lai iespaidīgā kopskatā iemūžinātu visus mūsu pirmkursniekus.

!!! Sālsmaizes nedēļas aktivitāšu programmu skati te !!!

Uz drīzu tikšanos mūsu fakultātes viesmīlīgajās telpās, kur no ciemiņiem jau esat kļuvuši par savējiem!

Laipni lūgti LU SZF saimē!

Dalīties