2023. gada 27. oktobrī Saeimas Baltiešu zālē notika konference "Uzticēšanās sabiedrībā un uzticēšanās valsts varas institūcijām Latvijā", kuru organizēja Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija sadarbībā ar Valsts kanceleju un biedrību “Latvijas Lauku forums”.

Konferences laikā tās dalībnieki - Saeimas deputāti, valsts pārvaldes iestāžu darbinieki, Latvijas nevalstisko organizāciju pārstāvji, Latvijas pilsētu un novadu iedzīvotāji, žurnālisti un Latvijas Universitātes pētnieki - diskutēja par sociālo uzticēšanos un uzticēšanos politiskās varas institūcijām, tās veidošanos un līmeņiem, kā arī faktoriem, kas to veicina vai kavē.

Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāti konferencē pārstāvēja divi pētnieki - sociologi. Dr.sc.soc., vadošā pētniece un asociētā profesore Inta Mieriņa iepazīstināja klātesošos ar vairāku jaunāko starptautisko pētījumu atziņām par uzticēšanās nozīmi, dinamiku un veicinošiem faktoriem. Dr.sc.soc., vadošais pētnieks un docents Jurijs Ņikišins pievērsās uzticēšanās līmeņa mērīšanas metodoloģijai, kā arī prezentēja Eiropas sociālā pētījuma (ESS) 10. kārtas datus par sociālo un politisko uzticēšanos Latvijā un citās ESS dalībvalstīs.

Abu pētnieku prezentācijas ir skatāmas Saeimas mājaslapā:

Intas Mieriņas prezentācija

Jurija Ņikišina prezentācija

Konferences videoieraksts pieejams šeit.

Dalīties