No 2. līdz 4. novembrim Rīgā norisinās Ziemeļvalstu teātra pētnieku savienības (Association of Nordic Theatre Studies, ANTS) konference “Acting. Reacting. Enacting. Theory ans Practice in Performing Arts”, kurā ar referātu uzstāsies Latvijas Zinātnes padomes (LZP) Fundamentālo un lietišķo pētījumu programmas (FLPP) projekta “Dezinformācijas un sazvērestību radītie riski demokrātijai: Latvijas pieredzes pārlūkošana” (lzp-2019/1-0278) pētniece, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes docente Zane Radzobe.

Konference tiek rīkota, sadarbojoties ANTS, Latvijas Kultūras akadēmijai un Latvijas Teātru darbinieku savienībai gadskārtējā Baltijas Drāmas foruma ietvaros. Zane Radzobe prezentēs pētījumu “Representation of conspiracy theories and feelfacts in theatre of Alvis Hermanis” konferences otrajā dienā.

Ar konferences programmu iespējams iepazīties https://www.ltds.lv/en/baltic-drama-forum-2023/bdf-ants-conference/

Latvijas Zinātnes padomes fundamentālo un lietišķo pētījumu projekta “Dezinformācijas un sazvērestību radītie riski demokrātijai: Latvijas pieredzes pārlūkošana” (lzp-2019/1-0278) mērķis ir starpdisciplinārā griezumā izpētīt dezinformācijas un sazvērestību vēstījumu vietu Latvijas informācijas telpā, kā arī tās ietekmi uz cilvēku dzīvi, veselību, drošību un labklājību, iztirzājot Latvijas sabiedrības pieredzi 20. gadsimta totalitārisma laikmetā un periodā pēc neatkarības atgūšanas, un izvērtēt dezinformācijas un sazvērestību radītos riskus mūsdienu demokrātijai un tās vērtībām.

Dalīties