No 13. līdz 16. jūnijam LU vadošie pētnieki Dr. Ieva Birka un Dr. Didzis Kļaviņš piedalījās ar trīs priekšlasījumiem Baltijas studiju veicināšanas apvienības (AABS - Association for the Advancement of Baltic Studies) 29. konferencē “Baltijas ceļš: vienotība un palīdzības sniegšana” Jeila universitātē Ņūheivenā, ASV. Viena no centrālajām referātu tēmām bija “Prepared Together: Stronger Together - Disaster Preparedness and Public Perceptions in Finland, Latvia, and Germany” kas bija veltīta projekta “Prepared Together: Stronger Together” nesen veiktajai aptaujai Latvijā, Somijā un Vācijā par iedzīvotāju gatavību reaģēt uz iespējamām krīzēm.

Pēc AABS konferences vadošie pētnieki apmeklēja Kolumbijas Universitāti Ņujorkā un tikās ar Nacionālā katastrofu sagatavotības institūta (Pandemic Response Institute) direktoru Jeffrey Schlegelmilch, lai informētu par LU CBSS projektu Nr.PSF 2023/06 "Prepared Together: Stronger Together" un pārrunātu sadarbības iespējas kopīgos pētnieciskajos projektos. Tāpat Dr. Ieva Birka un Dr. Didzis Kļaviņš tikās arī ar Toni-Shae Aqeelah Freckleton, ANO Katastrofu riska samazināšanas biroja (UNDRR - United Nations Office for Disaster Risk Reduction) vadītāju.

Papildus informācija:

AABS konferences programma angļu valodā: Association for the Advancement of Baltic Studies 2024 (allacademic.com)

Latvijas Universitāte pašlaik ir vadošais partneris CBSS finansētā projektā, kura mērķis ir veicināt labāku sagatavotību mainīgai drošības videi Baltijas jūras reģionā. Projekts tika uzsākts 2023. gada beigās un turpināsies līdz 2025. gada 30. septembrim. Projekts veido sadarbības tīklus un veicina Latvijas Universitātes, Somijas Ārpolitikas institūta un Helmuta Šmita Universitātes Vācijā sadarbību drošības, krīžu pārvaldības un diplomātijas jomās.

Lai iegūtu sīkāku informāciju par projektu un tā īstenošanas gaitu, lūdzu, sazinieties ar Dr. Ievu Birku (ieva.birka@lu.lv) vai Dr. Didzi Kļaviņu (didzis.klavins@lu.lv).

 

Projekta "Prepared Together: Stronger Together" atsauce:

"Šī publikācija ir finansēta ar Baltijas jūras valstu padomes (CBSS) Projekta atbalsta fonda (PSF) līdzekļiem.

CBSS nenodrošina nekādas garantijas attiecībā uz informācijas precizitāti vai pilnīgumu šajā publikācijā. Publikācijā paustie viedokļi, atziņas, interpretācijas un secinājumi ir tikai autoru pašu viedokļi un nepārstāv CBSS oficiālo nostāju."

“This publication has been funded by the Council of the Baltic Sea States (CBSS) Project Support Facility (PSF).

The CBSS does not make any warranties with respect to the accuracy or completeness of the information in this publication. The views, findings, interpretations and conclusions expressed in the publication are those of the author(s) and do not necessarily represent the official position of the CBSS.”

Dalīties